Over Immopartner
Immopartner werd opgestart in 2010 na een loopbaan bij de Confederatie Bouw. De werking van Immopartner steunt op een jarenlange ervaring en een professionele aanpak.
Voor vrijblijvend advies of voor een gratis schatting in de regio kan u steeds contact opnemen, telefonisch of per mail info@immo-partner.be.
Christof Fontaine, zaakvoerder
Nieuw in ons aanbod
Landelijke hoeve in Gontrode op een perceel van 2749 m². |
|
OPTIE |
Appartementsgebouw bestaande uit twee ruime appartementen gelegen in Melle. |
VERKOCHT |
Binnenkort te koop: mooie woning in Wetteren-ten-Ede met tuin en 3 grote slaapkamers. |
VERKOCHT OP EERSTE BEZOEKDAG |
TE HUUR: appartement met 2 slaapkamers in mooie residentie |
Renovatieplicht: niet noodzakelijk een dure aangelegenheid
Sinds 1 januari 2023 bestaat er een renovatieplicht voor woningen die een onvoldoende energiescore hebben (EPC-label E of F). Een 'slechte score' betekent nochtans niet dat er automatisch duur moet gerenoveerd worden. De isolatie van de zoldervloer of het dak verandert het EPC al dikwijls van F naar C.
Een woning met een 'slecht EPC' kan bovendien perfect instapklaar zijn.
Tenslotte werden heel wat ondersteuningsmaatregelen en premies in het leven geroepen om de koper financieel te ondersteunen.
Immopartner zoekt woningen en appartement te koop
Zeer regelmatig wordt Immopartner gecontacteerd door kandidaat-kopers die op zoek zijn naar een woning of appartement in onze regio (rand van Gent). Kandidaat-kopers kunnen zich ook registreren in ons kopersbestand, waardoor ze automatisch op de hoogte gebracht worden van ons nieuw aanbod.
Een unieke service: reële simulatie van uw EPC
Omdat de energiescore van een woning een belangrijke waardebepalende factor is geworden, heeft Immopartner een vaste energiedeskundige, de heer Steven Libert, onder de arm genomen.
Een unieke service bij de ondersteuning van onze verkopen is de simulatie van de impact van bepaalde energiemaatregelen op de EPC-score. Welke werken of welke combinaties van maatregelen zoals dakisolatie en/of zonnepanelen leveren het meest op? Wat zijn de meest betaalbare maatregelen met de grootste impact op het EPC?
Niet zelden valt de zogenaamde renovatieplicht heel goed mee en kunnen enkele gerichte ingrepen het EPC aanzienlijk verbeteren.
Premies voor energetische renovaties
Mijn VerbouwPremie
Tal van werken komen in aanmerking zoals de isolatie en renovatie van dak, buitenmuren en vloeren, elektriciteits- en sanitaire werken en het plaatsen van een zonneboiler, warmtepomp en warmtepompboiler.
EPC-labelpremie
De EPC-labelpremie is er voor ALLE eigenaars van woongebouwen, die na renovatie een verbetering van het energielabel kunnen aantonen. Voor woningen bedraagt de premie 2500, 3750 of 5000 euro indien respectievelijk het label C, B en A behaald wordt.
Fluvius premie 'voor doe-het zelf' isolatie van dak of zoldervloer
Deze premie is speciaal in het leven geroepen voor wie zelf zijn dak of zoldervloer wil isoleren. De premie varieert van 6 euro/m² tot 12 euro m². De aanvraag moet ingediend worden bij Fluvius.
Verhuren: dit moet je weten.
Vanaf 1 januari 2030 zullen woningen een minimaal EPC-label moeten halen om nog verhuurd te worden. Voldoet uw woning of appartement nog niet, dan heeft u als eigenaar nog 6 jaar de tijd om het label vereiste label te halen. Welk label moet behaald worden?
Halfopen en vrijstaande woningen
In 2030 moet een vrijstaande of half-open bebouwing een label E of beter halen. Vanaf 2035 is een label D verplicht en vanaf 1 januari 2040 een C.
Rijwoningen
Voor rijwoningen zijn er slechts 2 stappen: label D is vanaf 2030 verplicht en label C van 2035.
Hoeveel registratierechten bij aankoop?
Vanaf 1 januari 2022 betaalt u op de aankoop van de enige en eerste eigen woning nog maar 3% (voorheen 6%) registratierechten (officieel: 'verkooprechten'). Als je je huis verkoopt en dan naar een nieuw woning zoekt, kan je ook gebruik maken van het verlaagd tarief van 3%. In sommige gevallen kan het verlaagde tarief achteraf ingeroepen worden met een teruggave van het verschil tussen het betaalde tarief van 12% en het verlaagde tarief van 3%. Koop je een tweede woning, of een woning extra, dan betaal je 12% registratierechten.
Het registratietarief (verkooprecht) van 1% bij ingrijpende energetische renovatie
Sinds 1 januari 2022 bedraagt het verlaagd tarief bij een ingrijpende energetische renovatie van de enige en eigen woning nog maar 1%. Bovendien worden ingrijpende energetische renovaties ondersteund met diverse bijkomende financiële ondersteuningen: Mijn Verbouwpremie, EPC-labelpremie van Fluvius, Mijn Verbouwlening tot 60.000 euro en/of Renovatiekrediet met rentesubsidie. Voor meer informatie kunnen kopers steeds contact opnemen met Immopartner.
Heeft u nog verdere vragen? Maak een afspraak of wij komen graag ter plaatse bij u thuis. |
IMMOPARTNER, PARTNER IN VASTGOED